Menu
Oogziekenhuis

Kom op 28 maart 2023 naar de bewonersbijeenkomst over de plannen van het Oogziekenhuis

Beste bewoner en/of geïnteresseerde,

Het Oogziekenhuis Rotterdam, Big Picture en MEI architects & planners organiseren op dinsdag 28 maart de derde informatieavond over de toekomst van de gebouwen van het Oogziekenhuis aan de Schiedamse Vest 160 en 180. De avond is een vervolg op de eerdere open ateliers in juli 2021 en mei 2022.

Wat was ook alweer de aanleiding? Het Oogziekenhuis groeit uit z’n jasje en heeft daarom plannen om te verhuizen naar een nieuwe locatie bij het Erasmus MC. Als die plannen doorgaan worden de gebouwen verkocht op basis van een nieuw plan met bijbehorend bestemmingsplan.

In samenwerking met de gemeente en met input van de eerdere informatieavonden onderzochten we de mogelijkheden voor de herontwikkeling van beide gebouwen. De resultaten van dat onderzoek zijn verwerkt in een nieuw ontwerpbestemmingsplan voor nr. 180.

Tijdens de avond informeren we u over het ontwerpbestemmingsplan. Dit ligt vanaf 13 maart voor een periode van 6 weken ter inzage, een termijn waarbinnen u zienswijzen op het plan kunt aangegeven. Daarna wordt het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld.

Ook kijken we weer vooruit: nadat het bestemmingsplan is vastgesteld gaat het Oogziekenhuis de gebouwen verkopen aan een ontwikkelaar die de plannen verder uit zal werken. Het Oogziekenhuis blijft de komende jaren nog in Cool gehuisvest totdat de nieuwe locatie bij het Erasmus MC is gerealiseerd. Na de verhuizing (naar verwachting in 2028) zal de ontwikkelaar de gebouwen aan de Schiedamse Vest herontwikkelen.

De bijeenkomst op dinsdag 28 maart vindt plaats van 19:30 uur tot 21:30 uur in het restaurant van het Oogziekenhuis op de Schiedamse Vest 180. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar info@bigpicturecompany.nl.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u die sturen naar bovenstaand mailadres. Als u nog een andere bewoner of geïnteresseerde weet voor wie deze informatieavond interessant is, stuur deze uitnodiging dan vooral door. We zien u graag op 28 maart!